Duracell’de yeni atamalar: Kerem Sinanoğlu ve Željka Omazic’in görev değişiklikleri

Duracell, şirket içinde önemli görev değişiklikleri yaparak, liderlik pozisyonlarına yeni isimler atadı…   Bu kapsamda Kerem Sinanoğlu ve Željka Omazic’in yeni görevleri duyuruldu.
Duracell’de yeni atamalar: Kerem Sinanoğlu ve Željka Omazic’in görev değişiklikleri
30 Temmuz 2024 Gündem Google News

Duracell, şirket içinde önemli görev değişiklikleri yaparak, liderlik pozisyonlarına yeni isimler atadı…

 

Bu kapsamda Kerem Sinanoğlu ve Željka Omazic’in yeni görevleri duyuruldu.

Yaklaşık 6 yıl önce Duracell’de Türkiye, İsrail ve Kafkaslardan sorumlu Genel Müdür olarak göreve başlayan Kerem Sinanoğlu, 1 Temmuz itibariyle görevine “Kuzey ve Orta Avrupa Başkan Yardımcısı ve  Genel Müdür” ünvanıyla Almanya’da devam edecek.

 

Türkiye, Afrika ve Distribütör Operasyonları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürlüğü görevine ise Zeljka Omazic atandı.

 

Zor zamanların başarılı ismi Kerem Sinanoğlu

 

Kerem Sinanoğlu, Duracell Türkiye Genel Müdürlüğü süresince; başta pandemi, deprem, bölgedeki savaşlar, ekonomideki gelişmeler gibi birçok zorlu zamanda, krizleri başarıyla yöneterek önemli başarılar elde etti. Kendisinin yönetimindeki Türkiye ekibi, global organizasyon içinde iki kere “Başkanlık” ödülünün sahibi olurken, iki yıl da aynı kategoride ikincilik elde etti.

Sinanoğlu’nun daha önce hep Avrupalı meslektaşlarının yürüttüğü böyle önemli bir göreve gelmesi, Türk yöneticilerin global alandaki başarılarına bir yenisini eklemiş oldu.

 

Türkiye, Afrika ve Distribütör Operasyonları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürlüğü görevine atanan Zeljka Omazic ise “Hızlı Tüketim Ürünleri” sektöründe 15 yıllık deneyimi olan ve daha önceki görevinde 30’dan fazla ülkede yöneticilik yapmış başarılı bir isim.

Kerem Sinanoğlu Kimdir?


Kerem Sinanoğlu, kurumsal büyüme hedeflerine ulaşma konusunda sağlam bir üne sahip deneyimli bir yöneticidir. Karmaşık iyileştirme girişimlerine liderlik etme, güçlü analitik becerileri kullanımı ile büyümeyi teşvik edecek benzersiz çözümleri belirleme konularında uzman bir operasyon stratejistidir.

Kerem Sinanoğlu, Eylül 2018’den beri Duracell’de Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. Bu görevde, şirketin genel yönetiminden sorumlu olup bölgesel büyüme stratejilerini belirleyip uygulamaktadır. Öncesinde, Kasım 2017 ile Eylül 2018 arasında The Kraft Heinz Company’de Country Manager olarak görev yapmış ve ülke genelindeki operasyonları yöneterek marka stratejilerini geliştirmiştir.

Kasım 2012’den Ekim 2017’ye kadar Mars’ta Satış Direktörü olarak çalışan Sinanoğlu, Türkiye talep ekibinin liderliğini yapmış ve 32 kişilik ekibiyle birlikte satış hedeflerine ulaşmada başarılı olmuştur.

Reckitt Benckiser’de Ocak 2012’den Kasım 2012’ye kadar Ulusal Hesaplar Müdürü olarak 20 kişilik bir ekibe liderlik etmiş ve ulusal hesapların yönetiminden sorumlu olmuştur. Eylül 2010 ile Ocak 2012 arasında “Distribütör Operasyonları” Başkanı olarak distribütör operasyonlarını yönetmiştir. Şubat 2008’den Eylül 2010’a kadar Anahtar Hesaplar Müdürü olarak Carrefour Grup ile ilişkilerine liderlik etmiştir.

Procter & Gamble’da Temmuz 2007’den Şubat 2008’e kadar MS&P (Ticaret Pazarlama) Müdürü olarak görev yapan Sinanoğlu, girişim yönetimi ve pazara giriş stratejilerinin tanımlanmasından sorumlu olmuştur. Temmuz 2006’dan Haziran 2007’ye kadar ise Hesap Yöneticisi olarak Migros Grup/Hair Care kategorileri için hesap yönetimi yapmıştır.

Kerem Sinanoğlu, 1996-2001 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği alanında lisans derecesi almıştır.

Sinanoğlu, Nisan 2021’den bu yana LEAD Network Europe’da mentör olarak görev yapmaktadır. Bu rolünde, kişisel gelişim ve liderlik konularında mentörlük yaparak başkalarının kariyer yolculuklarına katkı sağlamaktadır.

Zeljka Omazic kimdir?

Zeljka Omazic, hızlı tüketim malları (FMCG) sektöründe 18 yıllık deneyime sahiptir ve kariyerinin büyük bir kısmını Procter and Gamble (P&G) ve daha sonra Duracell’de geçirmiştir. P&G’de Pampers, Ariel, Gillette ve son olarak P&G Professional gibi farklı markalar üzerinde çalışmış, İsviçre’deki genel merkezde tüm CEEMEA (Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesini kapsayan işlerde görev alarak geniş bir uluslararası deneyim kazanmıştır.

Zeljka, 2016 yılında İsviçre’nin Cenevre kentinde Duracell’e katılmış ve Yönetim Kurulu’nun kurucu üyelerinden biri olarak Bölgesel Ticari Strateji ve E-ticaret Lideri rolünü üstlenmiştir. Bu süreçte marka için tüm ticari politikaları belirlemiştir. 2019 yılı itibarıyla Zeljka, 30’dan fazla ülkenin Genel Müdürü olarak atanmış ve Duracell’in işlerini ve varlığını hem Gelişmiş (Batı Avrupa) hem de Gelişmekte Olan ülkelerde (Balkanlar ve Afrika) sürekli olarak büyütmüştür. Aynı zamanda Zeljka, Satış Yetkinliği alanında bölgesel lider olarak görev yapmıştır. Şu anda ise Duracell Avrupa ve Afrika sektörü için DE&I (Çeşitlilik, Eşitlik ve Dahil Etme) politikası ve çabaları için Tek İletişim Noktası (SPOC) olarak çalışmaktadır.
Yeni görevinde, Türkiye, Afrika ve Avrupa Distribütör Operasyonları’ndan sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür olarak Zeljka, Duracell’in bugüne kadar elde ettiği başarıları daha da ileriye taşımak ve bölgedeki en başarılı işlerden biri haline getirme yolculuğuna devam etmek için yerel organizasyon ve yerel dış ortaklarla çalışmalara başlamıştır.